عوارض عمل پیکر تراشی و اسلیو
عوارض عمل پیکر تراشی و اسلیو چیست؟ کاهش وزن زیاد همیشه یک موفقیت ستودنی است! یکی از مشکلاتی که امروزه بسیاری از افراد با آن دست و پنجه نرم می کنند چاقی است. افراد به دلیل داشتن رژیم غذایی نامنظم بیش از نیاز خود از مواد غذایی استفاده می کنند، این مواد در بدن افراد جذب می شود و چاقی به مرور زمان ایجاد می شود.
راه های زیادی برای کاهش وزن وجود دارد، برخی عمل اسلیو معده را انجام می دهند برخی ورزش و باشگاه رفتن را راه حل مشکل می دانند و برخی رژیم های غذایی سفت و سخت را نجات دهنده خود می دانند.
اما برخی از افراد از هیچ یک از روش های ذکر شده به نتیجه نرسیده اند یا به کاهش وزن زودهنگام فکر می کنند. در چنین مواردی افراد به پیکر تراشی و اسلیو معده روی می آورند. این حق هر بیمار است که قبل از انجام عمل جراحی برای کاهش وزن و انتخاب روش درمانی از عوارض احتمالی آن مطلع شود.
عمل اسلیو معده
در عمل اسلیو معده مانند عمل بای پس قسمت زیادی از معده بریده و خارج می شود. سپس قسمت های باقی مانده با منگنه های پزشکی به هم متصل می شوند. در این روش قسمت باقیمانده شبیه آستین پیراهن است به همین دلیل به آن اسلیو (در انگلیسی به معنای آستین) می گویند. همچنین به دلیل برداشتن قسمت بزرگی از معده، بدن کالری کمتری دریافت می کند و سریعتر وزن کم می کند. البته در این روش ممکن است به دلیل پرخوری و رعایت نکردن برخی اصول، وزن بیمار برگردد.
آشنایی با عوارض کوتاه مدت عمل اسلیو معده
جراحی اسلیو معده ممکن است عوارض جانبی کوتاه مدت یا طولانی مدت ایجاد کند. بیماران معمولاً بلافاصله پس از جراحی عوارض کوتاه مدت عمل اسلیو معده را مشاهده می کنند. با رعایت توصیه های پزشک این مشکلات به سرعت برطرف می شود. عوارض کوتاه مدت اسلیو معده به شرح زیر است:
- درد و خونریزی معده
- کمر درد
- ابتلا به عفونت در قسمت زخمها
- ایجاد آبسه شکمی
- ریفلاکس و سوزش معده
- پایین آمدن مقاومت فرد در برابر سرما
- ایجاد لخته خون یا ترومبوز
- تنگ شدن مجرای معده
- گرفتگی معده
- نشتی معده از قسمت منگنهها
این موارد بهطورکلی عوارض کوتاه مدت عمل اسلیو معده را تشکیل میدهند. بعضی افراد ممکن است یک یا چند مورد از این عوارض را بعد از عمل تجربه کنند.
-
عوارض بلند مدت اسلیو معده؛ از زخم معده تا تغییر خلقوخو
عوارض طولانی مدت اسلیو معده معمولاً پس از 6 ماه ظاهر می شود. این عوارض معمولاً شامل سوء هاضمه، زخم معده، حالت تهوع، اسهال، تشکیل سنگ کیسه صفرا، تغییرات خلقی، عدم تحمل مقدار معینی غذا، افتادگی پوست به دلیل کاهش وزن قابل توجه و ریزش مو به دلیل کاهش مقدار ویتامین ها در بدن می باشد.برخی از این مشکلات مانند ریزش مو و افتادگی پوست با مصرف ویتامین ها و رعایت رژیم غذایی مناسب قابل پیشگیری است.
-
نشتی معده از قسمت منگنهها؛ از عوارض جدی عمل اسلیو معده
یکی از عوارض اسلیو معده نشت معده از منگنه (Stapler Line Leakage) است. در این حالت محتویات معده از طریق منگنه هایی که برای دوخت قسمت بریده شده معده استفاده می شود، به داخل حفره شکم نفوذ می کند. این موضوع احتمال عفونت را در بیمار افزایش می دهد. چنین عارضه ای معمولاً زمانی رخ می دهد که از منگنه های بی کیفیت برای دوخت قطعات بریده شده استفاده شود.
همچنین نشت معده از منگنه احتمال درگیر شدن در مشکلاتی مانند التهاب و آبسه شکمی را افزایش می دهد. برای اینکه با چنین عارضه ای مواجه نشوید، بهتر است از یک پزشک متخصص کمک بگیرید.
-
لخته شدن خون یا ترومبوز از عوارض خطرناک اسلیو معده
یکی از عوارض خطرناک عمل اسلیو معده، تشکیل لخته خون یا ترومبوز است. البته احتمال بروز این مشکل پس از عمل اسلیو تنها 1 درصد خواهد بود. همچنین باید توجه داشت که لخته شدن خون ممکن است پس از تمام جراحی ها ایجاد شود. با رعایت توصیه های پزشکی می توانید از بروز چنین مشکلی جلوگیری کنید. اگر لخته خون از طریق سیاهرگ ها به ریه برود می تواند خطرناک باشد. در این صورت بیمار دچار آمبولی ریه خواهد شد.
عمل جراحی پیکرتراشی
پیکرتراشی بدن نوعی جراحی است که برای تغییر شکل قسمتی از بدن استفاده می شود. در این جراحی چربی اضافی برداشته می شود و پوست اضافی برداشته می شود. و ناحیه مورد نظر شکل می گیرد. در واقع پیکر تراشی یک جراحی ترمیمی است که در آن فرد وزن زیادی کم نمی کند و فقط ظاهر بدن را تغییر می دهد.
عوارض پیکرتراشی چه مواردی هستند؟
هر یک از تکنیک های کاربردی در پیکرتراشی مزایا و معایب خاص خود را دارد.
عوارض پیکرتراشی عبارتند از:
-
عوارض موقت (عوارض عمومی)
عوارضی مانند تورم، کبودی، التهاب، درد و کوفتگی در این گروه قرار می گیرند. این عوارض معمولاً پس از چند روز تا چند هفته بدون نیاز به درمان ناپدید می شوند.
-
عوارض طولانی مدت
عوارضی مانند؛ روش جراحی نادرست، ناهمواری پوست، برداشتن قسمت زیادی از بافت چربی (Overcorrection) یا برعکس برداشتن کمتر از مقدار لازم (Undercorrection)، گاهی اوقات با گذشت زمان از بین نمی روند و نیاز به ترمیم یا روتوش دارند. .
ترمیم عوارض موجود معمولاً 6 ماه پس از پیکرتراشی انجام می شود. (تعیین زمان ترمیم بستگی به تجویز و صلاحدید متخصص جراحی پلاستیک دارد.)
-
عوارض نادر و خطرناک
این گروه از عوارض معمولا زمانی رخ می دهد که اصول اولیه و علمی در حین جراحی رعایت نشود. علاوه بر این، انتخاب تکنیک اشتباه برای بیمار یا انجام جراحی در مطب بدون تجهیزات لازم ممکن است عوارض خطرناک و نادری را در فرد ایجاد کند.
گاهی به دلیل فرمولاسیون غیراستاندارد محلول های مخصوص برای آماده سازی بیمار برای جراحی (بیهوشی یا بی حسی) یا تزریق بیش از حد این محلول ها و همچنین ترشح بیش از حد چربی (بیش از 5 لیتر)، بیمار دچار آسیب می شود. عوارض زیادی بعد از پیکرتراشی بدن وجود دارد.
عوارض عمومی پیکر تراشی
عوارض جانبی عمومی پیکرتراشی بدن آنهایی هستند که به طور طبیعی پس از جراحی رخ می دهند و در طول دوره نقاهت بهبود می یابند. از مهمترین این عوارض می توان به موارد زیر اشاره کرد:
-
احساس درد بعد از پیکرتراشی
موضوعی که بسیاری از متقاضیان پیکرتراشی بدن نگران آن هستند درد بعد از عمل است. در واقع باید گفت که درد شایع ترین عارضه بعد از جراحی است و در روند بهبودی کاملا طبیعی است. معمولاً بیماران پس از پیکرتراشی بدن، در نواحی ساکشن احساس کبودی می کنند.
-
تورم بعد از پیکرتراشی
پس از جراحی، بدن به طور طبیعی تغییرات بافتی یا زخم ها را بازسازی و ترمیم می کند. به همین دلیل تجمع سلول ها یا مایعات لازم برای ترمیم باعث ایجاد تورم در قسمت های عمل شده می شود. این تورم کم کم و با پایان دوره نقاهت برطرف می شود. استفاده از گن مخصوص باعث کاهش تورم می شود.
-
کبودی بعد از پیکرتراشی
مویرگ های بسیار ظریفی که در مسیر جراحی پیکرتراشی بدن قرار دارند ممکن است در حین عمل پاره شده و خون داخل آنها به زیر لایه های پوست پخش شود. این عامل اصلی کبودی در اندام ها پس از پیکرتراشی بدن است. لازم به ذکر است که این کبودی ها نیز خود به خود از بین می روند.
عوارض نگران کننده بعد از جراحی پیکرتراشی چه مواردی هستند؟
عوارض خطرناکی که ممکن است در برخی موارد پس از جراحی کانتورینگ بدن رخ دهد، به شرح زیر است:
-
حساسیت به داروی بیهوشی
بدن برخی از بیماران ممکن است به ماده بی حس کننده واکنش منفی نشان دهد و حتی باعث شوک یا ایست قلبی شود. تشخیص اینکه کدام نوع بیهوشی برای بیمار و وضعیت جسمی عمومی او مناسب است موضوعی است که باید توسط جراح و متخصص بیهوشی بررسی و تایید شود. لذا تاکید می شود کلیه اعمال پیکرتراشی بدن حتما در اتاق عمل مجهز بیمارستان یا مراکز مجاز جراحی انجام شود.
-
عفونت
یکی دیگر از خطرات احتمالی مرتبط با تمام روش های جراحی عفونت است. عفونت می تواند در اثر ورود آلودگی به بدن در حین جراحی ایجاد شود. به همین دلیل معمولاً جراحان پس از عمل برای پیشگیری از هرگونه عفونت آنتی بیوتیک برای بیمار تجویز می کنند. خونریزی، ترشحات با بوی نامطبوع از زخم ها، تب و حالت تهوع از علائم عفونت پس از عمل است.
-
هماتوم
هماتوم در نتیجه تجمع خون یا مایعات دیگر در خارج از عروق خونی و زیر لایه های پوست ایجاد می شود. علامت این بیماری کبودی یا تغییر رنگ پوست در محل هماتوم است. اگر هماتوم پس از چند روز خود به خود از بین نرفت، حتما باید به پزشک مراجعه کنید.
سخن پایانی
اگر پزشک مهارت کافی نداشته باشد، عوارض اسلیو معده و پیکرتراشی بدن ممکن است خطرناک و غیرقابل جبران باشد. باید به این نکته توجه داشته باشید که رژیم غذایی سالم و برنامه تغذیه متناسب با شرایط جسمانی شما نقش مهمی در کاهش وزن و زیبایی بدن شما دارد و می توانید بدون اینکه عوارض شدید جراحی را تجربه کنید، برای همیشه بدنی زیبا و سالم داشته باشید. برای داشتن یک برنامه غذایی مناسب و اصولی می توانید از رژیم بهشتی دایت کمک بگیرید و از مشاوران و متخصصان این حوزه کمک بگیرید و زیبایی و سلامتی را تجربه کنید.
بدون دیدگاه