عوارض نوشابه های رژیمی

عوارض نوشابه های رژیمی به عنوان یک نوشیدنی سالم به بازار عرضه می شود که باعث افزایش وزن نمی شود. نوشابه های رژیمی همانطور که از نام آن پیداست، نوشابه های رژیمی کم کالری هستند و یا حتی کالری ندارند، نوشابه های رژیمی به دلیل استفاده از شیرین کننده های مصنوعی مانند آسپارتام، کالری کمی دارند.

آسپارتام دویست برابر شیرین ‌تر از شکر معمولی است، به این معنی که یک قاشق چای‌خوری آسپارتام معادل ده‌ها قاشق چای‌خوری شکر شیرین است! در نتیجه این نوشیدنی نه تنها مفید نیست بلکه در صورت استفاده بیش از انداز ممکن است مضرر هم باشد. در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی عوارض این نوشیدنی به ظاهر سالم بپردازیم.

آسپارتام چیست؟

آسپارتام موجود در نوشابه رژیمی باعث افزایش گرسنگی می شود آسپارتام حاوی دو اسید آمینه (یک واحد پروتئین) و آسپارتام و فنیل آلانین می باشد و مانند شکر، آسپارتام در هر گرم چهار کالری دارد.

با این حال، نوشیدن بیش از حد نوشابه رژیمی معادله را تغییر می دهد. دانشمندان دریافته اند که آسپارتام گرسنگی را افزایش می دهد و منجر به مصرف کالری بیشتر می شود.

سازمان غذا و داروی ایالات متحده گفته است که آسپارتام و برخی شیرین کننده های مصنوعی در مقادیر خاصی مضر نیستند. با این حال، برخی از محققان هنوز در مورد مضرات شیرین کننده های مصنوعی قانع نشده اند و معتقدند که التهاب مفاصل، سرطان، مشکلات متابولیک و اختلالات عصبی از عوارض این مواد مصنوعی هستند.

"</p

نوشابه رژیمی حاوی کدام مواد مغذی معدنی است؟

چرا نوشابه رژیمی باعث کاهش وزن نمی‌شود؟

شواهدی وجود دارد که نشان می دهد نوشابه های رژیمی نه تنها باعث کاهش وزن، بلکه افزایش وزن نیز می شود. برخی از این دلایل عبارتند از:

بد نیست بدانید که مصرف این نوشابه ها با تغییر گیرنده های چشایی باعث تحریک هورمون های گرسنگی و افزایش اشتها می شود. بنابراین مصرف آنها منجر به افزایش وزن می شود نه کاهش وزن.

هنگامی که ما شیرینی می خوریم، مغز به ما سیگنال می دهد که “مواظب باشید، شما بیش از حد شیرینی خورده اید”، اما زمانی که ما یک نوشابه رژیمی می خوریم، مغز این سیگنال را به ما نمی دهد زیرا فکر می کند که ما قندی نخورده ایم به همین  دلیل است که ما به سمت مصرف شیرینی می رویم.

کلمه “رژیمی” در این نوشیدنی به معنای بدون کالری بودن آن نیست. این نوشابه ها حاوی آسپارتام هستند که با تبدیل آنها به اسیدهای آمینه و متانول، کالری را در بدن آزاد می کند. به گفته سازندگان، این تعداد کالری کم است. بنابراین، بدون کالری در نظر گرفته می شود در صورتی که این چنین نیست.

فرق میان نوشابه رژیمی و نوشابه معمولی در چیست؟

نوشابه های معمولی از شکر طبیعی برای شیرین کردن نوشابه استفاده می کنند. این قند طبیعی از شربت ذرت یا فروکتوز بالا به دست می آید. مصرف زیاد نوشابه به دلیل قند مصرفی باعث دیابت، سرطان و پوسیدگی دندان می شود. علاوه بر این، کالری و انرژی مصرفی در تولید نوشیدنی های شیرین معمولی بسیار بالاست و اگر زیاد مصرف کنید، وزن بیشتری خواهید داشت.

"</p

عوارض مصرف نوشابه های رژیمی و ضرر نوشابه

ممکن است چرب به نظر نرسد، اما نوشابه رژیمی یک فاجعه برای پوست است. این نوشابه های رژیمی باعث نوسانات قند خون و هورمون و همچنین آسیب پوستی مرتبط از التهاب می شود. علاوه بر این، می تواند پوست را خشک کند

یک مطالعه روی بزرگسالان ارتباط بین نوشابه و افسردگی را نشان می دهد. این مطالعه نشان داد که مصرف نوشابه های رژیمی با افزایش احتمال افسردگی مرتبط است. افرادی که نوشابه می نوشند معمولاً 30 درصد بیشتر از افسردگی رنج می برند.

وقتی آسپارتام میخورید متانول تولید می شود متانول سمی است که کبد آن را به فرمالدئید تبدیل می کند که سمی است و باعث سرطان می شود.

متاسفانه شواهد قابل اعتمادی برای کاهش خطر ابتلا به دیابت با مصرف قند مصنوعی و نوشابه رژیمی وجود ندارد، در نتیجه استفاده از این گونه نوشابه ها احتمال ابتلا به دیابت را تا 67 درصد افزایش می دهد.

برخی مطالعات نشان داده‌اند که نوشیدنی ‌های شیرین شده مصنوعی می‌توانند میکروبیوم روده را تغییر داده و کنترل و تنظیم قند خون را مختل کنند.

به دلیل استفاده از اسید مالیک و سیتریک در تولید نوشابه های رژیمی، مصرف آنها باعث پوسیدگی دندان می شود. علت پوسیدگی دندان سطح pH اسیدهای مورد استفاده است.

یک مطالعه نشان داد که مصرف روزانه نوشابه باعث پوکی استخوان و کاهش تراکم آن به کمتر از 3.7-5.4 درصد می شود. نتایج مشابهی برای مصرف کنندگان نوشابه رژیمی مشاهده شد.

افرادی که بیش از 7 لیوان نوشابه رژیمی در هفته مصرف می کنند، خطر ابتلا به بیماری کلیوی را دو برابر می کنند. علت این مشکل ممکن است مربوط به مقدار زیاد فسفر در این گونه نوشابه ها باشد، زیرا فسفر باعث افزایش اسید در کلیه ها می شود. نتایج یک مطالعه نیز نشان داد که خطر ابتلا به سنگ کلیه با مصرف نوشابه رژیمی افزایش می یابد، اما تحقیقات در این زمینه ناقص است.

احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر یا زوال عقل در افرادی که نوشابه می نوشند نسبت به افرادی که کمتر می نوشند بیشتر است.

فشار خون بالا و خطر بیماری قلبی یکی دیگر از معایب نوشابه رژیمی است. مصرف مقدار زیادی نوشابه رژیمی در روز خطر ابتلا به فشار خون بالا را تا 9 درصد افزایش می دهد. مطالعه دیگری نشان می دهد که مصرف زیاد نوشابه های رژیمی ممکن است خطر سکته را افزایش دهد. در مورد ارتباط بین بیماری قلبی و مصرف نوشابه رژیمی، تحقیقات هنوز برای اثبات صحت این نکته ادامه دارد.

طبق یک مطالعه در دانمارک، یک نوشابه رژیمی در روز با 38 درصد افزایش خطر زایمان زودرس مرتبط است. چهار نوشیدنی در روز این خطر را تا 78 درصد افزایش می دهد. بنابراین اگر باردار هستید، می توانید به سرعت این عادت را ترک کنید.

بهترین جایگزین برای نوشابه رژیمی

از آنجایی که نوشابه های رژیمی ارزش غذایی ندارند و تاثیر مثبتی بر روند غذا خوردن ندارند، بهتر است قهوه، چای گیاهی یا سیاه، آب میوه و شیر را جایگزین نوشابه های رژیمی کنید.

اگر شما از معدود افرادی هستید که نمی توانید به راحتی از نوشیدن نوشابه خودداری کنید، نوشابه خود را محدود کنید. مثلا حداکثر مصرف را از 240 میلی لیتر به 180 میلی لیتر تغییر دهید.

سخن پایانی

نوشابه های رژیمی ارزش غذایی ندارند. برخی از مطالعات در مورد شیرین کننده های مصنوعی در این دو نوشیدنی و اثرات منفی بالقوه آنها بر سلامتی بحث برانگیز بوده است. با این حال، مصرف متوسط ​​هر یک از این نوشیدنی ها نباید نگران کننده باشد، به خصوص زمانی که با اثرات منفی نوشابه های معمولی مقایسه می شود. به جای آن از یک لیوان آب طعم دار با میوه های مختلف استفاده کنید و آن ها را برای همیشه رها کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *